You are here

Δράσεις - Έργα

Στα πλαίσια λειτουργίας του Σωματείου μας έχουν συγκροτηθεί τέσσερεις ομάδες εργασίας με τα κάτωθι αντικείμενα:

α) Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού,
β) Ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,
γ) Οργάνωση εκδηλώσεων, εκδρομών κλπ και
δ) Οργάνωση Διαλέξεων και σεμιναρίων.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ :


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 – Με μεγάλη χαρά και τιμή παρευρέθη ο Πρόεδρος της Λέσχης μας καπτ. Γεώργιος Τσουρής(Operations Manager, DPA-CSO, Blue Planet Shipping) μεταξύ άλλων διακεκριμένων καλεσμένων (καπτ. Θεόδωρος Λάλας, Fleet Operations Manager, International Registries, Inc. -  κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club - κ. Γεώργιος Κουρκουτάς, Μηχανικός Α’, Polembros Shipping – κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, Academic Director, New York College ) στην εκπαιδευτική πρωτοβουλία http://isalos.net/ που διοργανώνει, για το εκπαιδευτικό έτος 2018 – 2019 την όγδοη κατά σειρά ημερίδα <<Επιλέγω Ναυτιλία>> στη σχολή της Μηχανιώνας, στο 4ο πάνελ όπου συζητήθηκαν τα ακόλουθα.

1.      Ποιες νομίζετε πως είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος για τους μηχανικούς Ε.Ν.;

2.      Τι σημαίνει η ψηφιοποίηση για το σύγχρονο μηχανοστάσιο των εμπορικών, ποντοπόρων πλοίων;

3.      Σε ποια μαθήματα θα έπρεπε να επικεντρωθεί ένας σπουδαστής ΑΕΝ προκειμένου να διευκολύνει τη σταδιοδρομία του στο ναυτικό επάγγελμα;

4.      Ποια θεωρείτε πως είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί μηχανικοί Ε.Ν.;

5.      Υπάρχει μέλλον στην εμπορική ναυτιλία για τον Έλληνα μηχανικό Ε.Ν.;

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή Ναυτιλιακών Εταιρειών που αποσκοπούν στην προσέλκυση νέων σπουδαστών να εκτελέσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στα πλοία τους. Περαιτέρω των ανωτέρω ερωτήσεων, στόχος είναι η ενδυνάμωση του πάθους των νέων για καριέρα στη Ναυτιλία και για επιτυχία στον ναυτιλιακό στίβο….

Βεβαίως για να επιτύχουν οι νέοι τους στόχους τους χρειάζεται ήθος, συνεχής μελέτη και επιμόρφωση, υπομονή, πειθαρχία, επιθυμία για γνώση που θα τους οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο και δημιουργικό μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Οι ακαδημίες μας πρέπει να αποτελέσουν πρότυπα ναυτικής εκπαίδευσης με πλήρη εξοπλισμό και με άρτια καταρτισμένο προσωπικό. Οι νέοι μας που επιθυμούν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα δεν πρέπει να φεύγουν σε άλλες σχολές του εξωτερικού….εάν είναι δυνατόν….αλλά οι υπεύθυνοι να φροντίσουν τη σωστή αναβάθμιση των υπαρχουσών ακαδημιών έτσι ώστε να αποτελέσουν κυψέλες γνώσης, τεχνικής, σωστής νοοτροπίας.

Μπράβο ISALOS team, συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμεθα κάθε καλό για το μέλλον της Ναυτιλίας μας. Ευχαριστούμε την διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολών πλοιάρχων και μηχανικών, σχολής Μηχανιώνας για την φιλοξενία τους, την συμπαράσταση καθώς και για το έργο που με δυσκολίες επιτελούν.

Φωτογραφικό Υλικό


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με την Εταιρεία IDEC ΑΕ. για την συμμετοχή της Λέσχης μας σε επιδοτούμενα από την Ευρώπη, επιμορφωτικά προγράμματα.

Φωτογραφικό Υλικό


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - 1st NAVIGATOR SHIPPING DECISION MAKERS WEEKEND στη ΧΙΟ ( 21 - 23 Σεπτεμβρίου 2018) υπό την Αιγίδα της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων (Υλικό: 18th Navigator 2018 - Newsletter | Navigator Forum Program)


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 - Ο Πρόεδρος της Λέσχης μας, καπετάν Γεώργιος Τσουρής, μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος ''ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ'' προλόγισε στην ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΠΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών'' (TEENS),την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, στη Χίο. Ευχόμενος προς το εκπαιδευτήριο, ανέφερε τα ακόλουθα: ΄΄Ευχόμεθα να αποτελέσει κυψέλη γνώσης και ήθους για τους νέους που θα σταδιοδρομήσουν στη ναυτιλία. Οι διδάσκοντες καλούνται να μεταφέρουν εκτός από τη γνώση, ήθος και ναυτική νοοτροπία. Ο εκπαιδευτικός χώρος αυτός να αποτελέσει πυλώνα για καταξιωμένους και συνετούς με γνώση ναυτικούς που θα παραμείνουν στα δρώμενα της ναυτιλίας για να αποκομίσουν με τον χρόνο, καρπούς της γνώσης και προσπάθειάς τους. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των Μελών του Chios Marine Club είναι πάντοτε στη διάθεση των διδασκόντων και της διεύθυνσης, του εκπαιδευτηρίου αυτού.''

Φωτογραφικό Υλικό


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 - Καλοκαιρινή Συνάντηση Μελών στον Όρμο του Λω, Χίος (Υλικό: Ανακοίνωση| Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 - Οκονομική δωρεά προς ΠΕΚΕΒ Βροντάδου. (Υλικό: Τιμητικό Δίπλωμα)


ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 - Οικονομική δωρεά σε Φιλανθρωπική Εκδήλωση υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS.


22 Ιουνίου 2018 - Ετήσιος χορός της Λέσχης για το έτος 2018 στο GLYFADA GOLF GARDENS. (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


Μάιος 2018 -Οικονομική δωρεά προς Γυμναστικό Σύλλογο Καρδαμύλων ''ΝΗΡΕΑΣ''.


YES FORUM PRE-NETWORKING EVENT

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 22 Μαϊου 2018 στο PRE-NETWORK ING EVENT του YES to Shipping Forum, όπου ο Πρόεδρός μας Καπτ. Γεώργιος Τσουρής, μαζί με άλλα στελέχη Ναυτιλιακών φορέων ήτο ανάμεσα στους ομιλήσαντες περί προσωπικών εμπειριών καριέρας στην Ναυτιλία, προσδοκιών και ενδυνάμωση του πάθους των νέων για την Ναυτιλία μας, την μοναδική ζηλευτή παγκοσμίως Βιομηχανία της πατρίδας μας. Παρευρέθησαν επίσης και ο Ταμίας μας κύριος Κωστής Αχλαδίτης. Εγένετο ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του SS Hellas Liberty από τον Καπτ. Ευάγγελο Κούζιλο, Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Liberty. Για τις προσωπικές εμπειρίες Στελεχών Ν.Ε. με θέμα ''Από το πλοίο στο γραφείο'', συμμετείχαν: Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus). O Καπτ. Γεώργιος Τσουρής, Πρόεδρος του Chios Marine Club & Ops. Manager της BLUE PLANET SHIPPING S.A. Ο κ. Εμμανουήλ Βορδώνης, Πρόεδρος του Poseidonion Gran Hotel - Ex-Executive Director, THENAMARIS. Η Ναυτιλία ήτο, είναι και θα συνεχίσει να είναι δικής μας....Ελληνική Υπόθεση....(Like it or Not) αρκεί Όλοι να κατανοήσουν πως πρέπει να διατηρήσουμε τις γόνιμες κυψέλες ναυτοσύνης και ανθρώπινου δυναμικού και ότι τίποτε δεν χαρίζεται αλλά αποκτείται με κάματο....επιμονή, υπομονή και αγάπη!!!

Φωτογραφικό Υλικό


08/05/2018 - ΟΜΙΛΙΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στην αίθουσα AUDITORIUM της Εταιρείας Tsakos Shipping & Trading S.A. με Θέμα: ΄΄ THE KEY ISSUES OF TANKER MARKET STATUS - 2014 TO PRESENT ΄΄ (Υλικό: Ανακοίνωση | Παρουσίαση|Δελτίο Τύπου| PRESS RELEASE)

Φωτογραφικό Υλικό


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ:

Φωτογραφικό Υλικό


Μάρτιος 2018 - Οικονομική δωρεά (Πασχαλινό Γεύμα) προς Γηροκομείο Χίου ΄΄ΖΏΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ΄΄ (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)

 


14/3/2018 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ 14/03/2018

Τα αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Νέου ΔΣ. και της Ε.Ε. παρατείθενται ως κατωτέρω: Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:


Ψήφοι


1 ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 55


2 ΠΙΤΣΙΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 54


3 ΑΧΛΑΔΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 50


4 ΚΑΜΑΡΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 46


5 ΤΡΙΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 46


6 ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ 45


7 ΤΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 44


8 ΚΑΤΣΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 39


9 ΒΑΡΙΑΣ ΣΙΜΟΣ 37


10 ΚΡΕΜΥΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 32


11 ΜΑΡΓΙΩΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 29


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:


1 ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 46


2 ΑΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 42


3 ΞΥΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 39

 


Φεβρουάριος 2018 - Οικονομική δωρεά εις μνήμη Ιωάννη Φαφαλιού στην ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.


16/02/2018 - 19/02/2018 -ΕΚΔΡΟΜΗ στο ΒΟΛΟ "VALIS RESORT" (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


24/01/2018 - Κοπής Πίτας της Λέσχης για το έτος 2018, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. (Υλικό: Πρόσκληση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


Δεκέμβριος 2017 - Οικονομική δωρεά προς ΚΛ ΧΙΟΥ. (Υλικό: Επιστολή | Αποδοχή Δωρεάς)


01/11/2017 - Ομιλία / Παρουσίαση σε συνεργασία με το SWEDISH CLUB στην αίθουσα AUDITORIUM του Ομίλου Αγγελικούση με θέμα: ΄΄ THE INSURANCE PERSPECTIVE OF MARINE DISASTERS΄΄. (Υλικό: Ανακοίνωση-Πρόσκληση | Παρουσίαση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


Οκτώβριος 2017 - Οικονομική δωρεά προς Γηροκομείο Καρδαμύλων ''Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ''. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή


Αύγουστος 2017 - Καλοκαιρινή Εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων στο VIRI CARPE DIEM Beach Bar (περιοχή ΛΙΛΙΚΑ, Χίος) την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)


Ιούλιος 2017 - Οικονομική δωρεά προς ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ( Π.Ε.Κ.ΕΒ.). (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή


02/06/2017 - 05/06/2017 - ΕΚΔΡΟΜΗ στα ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΄"SIVOTA DIAMOND SPA RESORT" (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


Ιούνιος 2017 - Οικονομική δωρεά προς ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ''ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ''. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή


19 Μαΐου 2017 - Ετήσιος χορός της Λέσχης για το έτος 2017 στο GLYFADA GOLF GARDENS. (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


Απρίλος 2017 - Οικονομική δωρεά, για Πασχαλινό Γεύμα προς το Γηροκομείο Χίου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


05/04/2017 - Διενέργεια ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. (Υλικό: Πρακτικό Τακτ. Γεν. Συνέλευσης)


Φεβρουάριος 2017 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ της 7ης Φεβρουαρίου 2017. (Υλικό: Περίληψη Τροποποίησης Καταστατικού)


25/01/2017 - Κοπή πίτας 2017 της Λέσχης στην αίθουσα "CORFU" του ξενοδοχείου METROPOLITAN. (Υλικό: Πρόσκληση | Δελτίο Τύπου)

Φωτογραφικό Υλικό


02/12/2016 - 04/12/2016 - - ΕΚΔΡΟΜΗ στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ - NAFS HOTEL (Υλικό: Ανακοίνωση Εκδρομής στη Ναυπακτία | Δελτίο Τύπου Εκδρομής στη Ναύπακτο)

Φωτογραφικό Υλικό


20/10/2016 - - Ομιλία / Παρουσίαση στην αίθουσα AUDITORIUM της εταιρείας Tsakos Shipping & Trading S.A., με θέματα: " AIR EMISSIONS UPDATE'' ''CHALLENGES IN THE IMPLEMENTATION OF THE MRV REGULATION'' (Υλικό: Ανακοίνωση-Πρόσκληση | Δελτίο Τύπου | Παρουσίαση 1 | Παρουσίαση 2)

Φωτογραφικό Υλικό


Αύγουστος 2016 - Tην Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων διοργανώνει την καλοκαιρινή της εκδήλωση που στόχο έχει τη σύμπτυξη των σχέσεων των μελών της αλλά και των φίλων της. Θα πραγματοποιηθεί στο Juji Beach Bar Γωνιά Βολισσού της Χίου. (Υλικό: Ανακοίνωση)

Φωτογραφικό Υλικό


18/5/2016 - Ομιλία / Παρουσίαση στην αίθουσα AUDITORIUM του ομίλου Αγγελικούση, με θέμα "PORT STATE CONTROL & RELATED MATTERS" (Υλικό: Ανακοίνωση - Πρόσκληση | Δελτίο Τύπου)


30/3/2016 - Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνέλευση πραγμαπτοποιήθηκε στην αίθουσα Chios του ξενοδοχείου ΜΕΤROPOLITAN (Υλικό: Δελτίο Τύπου)


Μάρτιος 2016 - Οικονομική δωρεά 1.000,00 € προς τη Σχολή Μηχανικών Χίου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


Μάρτιος 2016 - Οικονομική δωρεά 1.000,00 € προς τη Σχολή Οινουσσών Χίου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


Μάρτιος 2016 - Οικονομική δωρεά 1.000,00 € προς το Λιμεναρχείο Χίου. (Υλικό: Επιστολή | Αποδοχή Δωρεάς)


Μάρτιος 2016 - Οικονομική δωρεά 300,00 € προς το Γενικό Λύκειο Βροντάδου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


27/02/2016 - Ετήσιος χορός της λέσχης για το έτος 2016 στην αίθουσα ''AEGEAN SEA BALLROOM'' του ξενοδοχείου ΜΕΤROPOLITAN (Υλικό: Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου)


27/02/2016 - Οικονομική δωρεά 1.000,00 € προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Χίου. (Υλικό: ΠρόσκλησηΕυχαριστήρια Επιστολή

Φωτογραφικό Υλικό


03/02/2016 - Κοπή Πίτας 2016 της λέσχης & Ομιλία, στην αίθουσα ''AEGEAN SEA BALLROOM'' του ξενοδοχείου ΜΕΤROPOLITAN.” (Υλικό: Πρόσκληση | Παρουσίαση από G Moundreas | Δελτίο Τύπου | Ομιλία Δρ. Κων/νου Ρόκκου)


08/12/2015 - Την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015  έγινε επανάληψη της ομιλίας του προέδρου της λέσχης κου Μάρκου Τριπολίτη με θέμα ''ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ''. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Metropolitan: (Υλικό: Ανακοίνωση | Παρουσίαση)


06/12/2015 - Οικονομική δωρεά 200,00 € για την ρήψη στεφανιών κατά τον εορτασμό του Αγ.Νικολάου Βροντάδου.

Φωτογραφικό Υλικό


29/10/2015 - Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 παρέθεσε ομιλία ο πρόεδρος της λέσχης κος Μάρκος Τριπολίτης στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ με θέμα: ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ. (Υλικό: Ανακοίνωση | Παρουσίαση)


04/10/2015 - Tην Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. (Υλικό: Ανακοίνωση)


04/09/2015 - Οικονομική δωρεά 250,00 € στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ - ΖΩΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ εις μνήμη Ελένης Ευσταθ. Μουρατίδου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


Αύγουστος 2015 - Tην Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων διοργανώνει την καλοκαιρινή της εκδήλωση που στόχο έχει τη σύμπτυξη των σχέσεων των μελών της αλλά και των φίλων της. Θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου GOLDEN SAND στον Καρφά της Χίου. (Ανακοίνωση: Ελληνικά | Αγγλικά)


Απρίλιος 2015 - Οικονομική δωρεά, ένα πλυντήριο και ένα στεγνωτήριο προς την ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ. (Υλικό: Επιστολή | Αποδοχή Δωρεάς)


Απρίλιος 2015 - Οικονομική δωρεά, ένα πλυντήριο και ένα στεγνωτήριο προς την ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΧΙΟΥ. (Υλικό: Επιστολή | Αποδοχή Δωρεάς)


18/02/2015 - Οικονομική δωρεά 1000,00 € στην Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρρών & Οινουσσών.


18/02/2015 - Οικονομική δωρεά 1100,00 € στον Χιώτη Μαραθωνοδρόμο Χριστόφορο Μερούση που διακρίθηκε στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας το Νοέμβριο του 2014.


18/02/2015 - Κοπή πίτας 2015 στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN καθώς και Ομιλία - Παρουσίαση από το στέλεχος της εταιρείας G.MOUNDREAS & COMPANY S.A. κ. Γεώργιο Λογοθέτη με θέμα: “Dry Cargo Segment – Past – Present – Opportunities ? ”. (Υλικό: Ανακοίνωση της εκδήλωσης | Παρουσίαση του Ομιλητή)

Φωτογραφικό Υλικό


07/02/2015 - Ετήσιος χορός της λέσχης για το έτος 2015 στην αίθουσα ''AEGEAN SEA BALLROOM'' του ξενοδοχείου ΜΕΤROPOLITAN.” (Υλικό: Ανακοίνωση)

Φωτογραφικό Υλικό


26/10/2014 - Εκμεταλευόμενοι το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου επιλέξαμε την συγκεκριμένη ημερομηνία για ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στη περιοχή της Ιστορικής Νέας Μονής Χίου. Με την ευγενική υποστήριξη των παρακάτω φορέων: σταθμός ΣΚΑΙ, ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ, ΑΕΝ Χίου, Λιμεναρχείο Χίου, Δημαρχεία Χίου, Δασαρχείο Χίου, Φιλοδασική Υπηρεσία Χίου, Chandris Rent a Car, ξενοδοχείο Αλμυρίκι (Λιθί Χίου), ταβέρνα κυρά Δέσποινα (Λιθί Χίου) καθώς και άλλων φορέων του νησιού. Σας προσκαλούμε σε μία διαφορετική εκδήλωση που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη μια φορά τη Φθινοπωρινή φύση της Χίου. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ

 

Πηγές αναδημοσίευσης:

 1. Politischios.gr καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 2. Alithia.gr καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 3. Chiospress.gr καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 4. Chiosopinion.gr
 5. Chiosrunning.gr
 6. SKAI.grκαθώς και video απο την Δεντροφύτευση ΕΔΩ

Την Τρίτη (18:00 – 21:00) στις 21/10/2014 πραγματοποιήθηκε ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα BALLAST WATER MANAGEMENT SYSTEM (Διαχείριση Θαλάσσιου έρματος). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN (πρώην Χανδρής), με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών του χώρου οι οποίες παρουσίασαν τα συστήματά τους. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου: Ελληνικά | English. Δείτε επίσης το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ. Τέλος, ακολουθεί το Δελτίο Τύπου μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας: Ελληνικά | English.

Πηγές αναδημοσίευσης:

 1. NafsGreen.gr (World Shipping News) καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 2. AllAboutShipping.co.uk
 3. NewsFront Naftiliaki
 4. Maritime-Economies.gr
 5. www.Naftika chronika.gr καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 6. Maritimes.gr καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ
 7. Safety4sea.com καθώς και δημοσίευση μετά το πέρας της Ημερίδας ΕΔΩ

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις των ομιλητών κατά σειρά παρουσίασης:

 1. Kokarakis J.
 2. Erma First
 3. Ecochlor
 4. Internaftiki
 5. Optimarine
 6. Oceanking

Φωτογραφικό Υλικό

 


28/09/2014 - Κυριακή. Περίπατος /ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Η ημέρα μας ξεκίνησε με συγκέντρωση για πρωινό καφεδάκι, βόλτα και ξενάγηση στο χώρο της Ακρόπολης και κατέληξε για ουζάκι με μεζεδάκια σε γραφικό ταβερνάκι της Πλάκας.


20/06/2014 - Οικονομική δωρεά , ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα προς ΑΕΝ/Μ/ΧΙΟΥ αξίας 980,00 ευρώ (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


04/03/2014 - Οικονομική δωρεά 150,00 ευρώ στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Ν.Χίου εις μνήμη Καλλιόπης Αχλαδίτη. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


26/02/2014 - Κοπή πίτας 2014 καθώς και Ομιλία - Παρουσίαση από το στέλεχος της εταιρείας G.MOUNDREAS & COMPANY S.A. κ. Γεώργιος Λογοθέτης με θέμα: “Dry Cargo Segment – A Transition Period... Past – Present – Opportunities ? ”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN (πρώην ΧΑΝΔΡΗΣ). (Υλικο: Ανακοίνωση της εκδήλωσης) | Παρουσίαση της ομιλίας | Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού 2013-2014 )


12/02/2014 - Οικονομική δωρεά 1000,00 € στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ - ΖΩΡΖΗΣ Ν. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


23/01/2014 - Ομιλία του κ. Διονύσιου Αντωνόπουλου ( Τechnical Service Manager 2-stroke, WARTSILA GREECE S.A. ) με θέμα: '' WARTSILA 2-stroke ENGINES''. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ''CHIOS'' του ξενοδοχείου ΜΕΤROPOLITAN - πρώην ΧΑΝΔΡΗΣ (Υλικο: Παρουσίαση)


17/12/2013 - Οικονομική δωρεά 1000,00 στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Ν.Χίου. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


13/11/2013 - Ομιλία του Tom Peter Blankestijn (Director of Sea2Cradle) και της κυρίας Καλλιόπης Λυριντζή (K.C.Lyrintzis Group) με θέμα το: "Ship Recycling". Η ομιλία παρουσιάστηκε στην αίθουσα AUDITORIUM της εταιρίας TSAKOS SHIPPING. (Υλικό: Παρουσίαση)


22/05/2013 - Ομιλία του καπ. Μιχάλη Φραγκιά (Designated Manager Operator - DPA of Sun Enterprises LTD.) με θέμα: "Port State Control". Η ομιλία παρουσιάστηκε στην αίθουσα AUDITORIUM της εταιρίας TSAKOS SHIPPING. (Υλικό: Παρουσίαση)


24/04/2013 - Ομιλία του κ. Χρήστου Καραδήμα (Efglobal Marine Consulting) με θέμα: "MLC - Risk Assessment Challenges and Pilot Methodology". Η ομιλία παρουσιάστηκε στην αίθουσα AUDITORIUM της εταιρίας TSAKOS SHIPPING. (Υλικό: Παρουσίαση)


20/02/2013 - Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας - Κοπή πίτας 2013 καθώς και Ομιλία - παρουσίαση από το στέλεχος της εταιρείας G.MOUNDREAS & COMPANY S.A. κ. Γεώργιος Λογοθέτης με θέμα: “Dry Cargo Segment – A Transition Period... Past – Present – Opportunities?”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN (πρώην ΧΑΝΔΡΗΣ). (Υλικό: Ανακοίνωση | Παρουσίαση)


14/02/2013 - Οικονομική δωρεά 1000,00 € στην Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρρών & Οινουσσών. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


14/02/2013 - Οικονομική δωρεά 500,00 € στον περιβαλλοντικό οργανισμό CHIOS NATURE που σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΧΙΟΥ - ΟΜΙΚΡΟΝ δραστηριοποιούνται για την ανάκαμψη της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2012. (Υλικό: Ευχαριστήρια Επιστολή)


02/02/2013 - Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της λέσχης για το έτος 2013, στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN - πρώην ΧΑΝΔΡΗΣ. (Υλικό: Ανακοίνωση)


18/12/2012 - Ομιλία του κ.Μιχάλη Σιγάλα (Senior ILO Marine Specialist in Lloyd's Register Piraeus ) με θέμα: MARITIME LABOUR CONVENTION 2006 - Implementation Challenges for the Ship owners. H ομιλία παρουσιάστηκε στην αίθουσα AUDITORIUM της Εταιρείας TSAKOS SHIPPING. (Υλικό: Παρουσίαση)


07/12/2012 - Οικονομική δωρεά 1000,00 € στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ - ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ. (Ευχαριστήρια Επιστολή: Επιστολή)


11/08/2012 - Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος MARIA TSAKOS FOUNDATION, στο αίθριο του ιδρύματος στη χώρα της Χίου.
Τα έσοδα της εκδήλωσης δώθηκαν στο ταμείο συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. (Επιστολή | Φωτογραφικό Υλικό)


17/05/2012 - Ομιλία του Κυρίου Κήρυκου Φαράκλα, με θέμα "Εργαλεία ενεργειακής διαχείρισης για την ναυτιλία: συνέργειες με το ISO 50001 (Energy Efficiency Management System Tools for the Shipping Industry - Synergies with ISO50001)".(Υλικό: OMILIA.pdf)


03/04/2012 - Oμιλία του κ. Αριστείδη Ευσταθίου με θέμα: Development on the form and Implementation of SEEMP – Ship Energy Efficiency Management Plan στο MARAN TANKERS AUDITORIUM της Εταιρείας MARAN TANKERS.


24/01/2012 - Oμιλία του κ. Iωάννη Κουγιού με θέμα: MLC 2006 Overview & Outcome of Voluntary Inspections Todate, στο TSAKOS AUDITORIUM της Εταιρείας TSAKOS SHIPPING.


16/03/2011 - Oμιλία του Αντιναύαρχου (ε.α.) Σ. Κεχρή Π.Ν. με θέμα: Current Regulatory and Market Requirements - Rational & Implementation Best Practices, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου K.C. LYRINTZIS GROUP.


21/02/2011 - Oμιλία των Δρ. Αλέξανδρου Γλύκα και Δρ. Στυλιανού Περισσάκη με θέμα: Owner’s Liabilities in Ship to Ship Transfer Operations. Screening and Risk Assessment of STS elements. Πραγματοποιήθηκε στο AUDITORIUM της Εταιρείας TSAKOS SHIPPING.


20/10/2010 - Ομιλία του Δρ. Ιωάννη Μαργαρώνη με θέμα: Risk Management in Shipboard Operations, στο AUDITORIUM της Εταιρείας TSAKOS SHIPPING.


24/06/2010 - Ομιλία του Δρ. Ιωάννη Μαργαρώνη με θέμα: Νέες μέθοδοι διάγνωσης ταλαντώσεων και ήχου στην ναυτιλία – Προτάσεις λύσεων των προβλημάτων. Πραγματοποιήθηκε στο AUDITORIUM της Εταιρείας TSAKOS SHIPPING.


28/04/2010 - 1. Ομιλία του Κυρίου Ι. Παπαδημητρίου, ναυπηγός μηχανικός με θέμα "Οι νέοι κανονισμοί για τη μείωση του θείου στα καύσιμα. Τα προβλήματα στις μηχανές των πλοίων" (Διάρκεια 20mins) 2. Ομιλία του Κυρίου Μ. Τσέζου, χημικός μηχανικός με θέμα "Επικείμενη αναθεώρηση του προτύπου καυσίμων ναυτιλίας ISO 8217. Σχετικά προβλήματα" (Διάρκεια 20mins) στο Auditorium της Εταιρείας Tsakos Shipping, Λ. Συγγρού 367.


05/12/2007 - Ομιλία της Κυρίας Έυης Πλωμαρίτου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά, Ναυτιλιακή Σύμβουλος του Institute of Chartered Shipbrokers με θέμα "Πολιτικές Ναυλώσεων και Στρατηγικές Μαρκετίνγκ των Ελληνικών Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων" στο μέγαρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Λ. Συγγρού 367. (Υλικό: OMILIA.pps)


30/11/2007 - ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ 1500€ δόθηκε στη σπουδάστρια ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΛΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Χίου.


03/05/2007 - Προσφοράς - Δωρεά πέντε Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην ΑΕΝ/ΟΙΝΟΥΣΩΝ. Ακολουθεί η σχετική ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητή της ΑΕΝ:

"ΑΠΟ: A.E.N/ΟΙΝΟΥΣΩΝ
ΠΡΟΣ: ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΩΝ ΚΟΙΝ: YEN/ΔΕΚΝ-Β' (Γρ. Εξοπλισμού) (υ.τ.α) Αξιότιμοι κύριοι

δια της παρούσης σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας δια την εκ μέρους σας ευγενική προσφορά-δωρεά πέντε (05) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τύπου HP Compaq dx 2200 Microtower με παρελκόμενες οθόνες τύπου HP L1706, για την κάλυψη λειτουργικών και εκπαιδευτικών αναγκών της Ακαδημίας μας αποδυκνείοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον σας και την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδετε στην υψηλή κατάρτιση των μελλοντικών αξιωματικών του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ. ΒΟΜΒΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ"


27/01/2007 - Διοργάνωθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων στο Ξενοδοχείο Χανδρης


14/12/2006 - Ομιλία του κ. Γιώργου Λάϊου (Royal Bank of Scotland) με θέμα "Τράπεζες και Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση. Κριτήρια Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων" στο μέγαρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Λ. Συγγρού 367. (Υλικό: OMILIA.pps )


8/12/2006 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΩΡΕΑ 1500€ στον υπότροφο ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ του Ιωάννη (Πανεπιστήμιο της Χίου)

Designed by Ship Management Solutions S.A.